Ota yhteyttä: +358 9 4245 0629
Ma-pe klo 9.30–17.30
Legalisering

Usein kysyttyä

Mikä on auktorisoitu käännös?

Virallinen eli auktorisoitu käännös tarkoittaa laillisesti pätevää käännöstä. Auktorisoituja käännöksiä voivat laatia ainoastaan Opetushallituksen hyväksymät auktorisoidut kääntäjät. Auktorisoitu kääntäjä todistaa allekirjoituksellaan, leimallaan ja vakuuslausekkeellaan, että käännös on laillisesti pätevä. Siten käännöksellä on sama todistusvoima kuin alkuperäisellä asiakirjalla.

Milloin tarvitsen auktorisoidun käännöksen asiakirjasta?

Yleensä auktorisoitu käännös vaaditaan, kun asiakirja esitetään koti- tai ulkomaan viranomaisille. Auktorisoitua käännöstä saatetaan vaatia myös yksityisessä asiakirjaliikenteessä, esimerkiksi opiskelupaikan tai työn hakemisen yhteydessä. Jos et ole varma, tarvitsetko auktorisoidun käännöksen, asia kannattaa ensisijaisesti varmistaa käännöksen vastaanottavalta taholta. Tyypillisimpiä auktorisoitua käännöstä vaativia asiakirjoja ovat tutkintotodistukset, ylioppilastodistukset, vihkitodistukset, avioerotodistukset, adoptioasiakirjat, valtakirjat, sopimukset, veroasiakirjat, perintöasiakirjat, oikeuden päätökset, tilinpäätökset, yhtiöjärjestykset sekä kaupparekisteriotteet.

Miten saan tarjouksen auktorisoidusta käännöksestä?

Voimme antaa tarjouksen, kun olemme nähneet käännettävän asiakirjan. Tarjouksen pyytäminen ei edellytä tilaamista. Toimita käännettävä asiakirja meille sähköisesti tästä. Kun olemme perehtyneet asiakirjaan yhdessä kääntäjän kanssa, saat meiltä tarjouksen, joka sisältää sekä hinnan että toimitusajan.

Miten nopeasti saan tarjouksen?

Useimmiten pystymme toimittamaan tarjouksen 1–2 arkipäivässä, mutta joissain tapauksissa tarjouksen tekemiseen voi mennä hieman kauemmin. Tämä johtuu siitä, että erityisesti harvinaisten kieliparien auktorisoituja kääntäjiä on vähän ja he ovat usein varsin työllistettyjä. Selvitämme kääntäjän avulla, mistä asiakirjatyypistä on kyse, ja laadimme tarjouksen sen pohjalta.  

Miten nopeasti saan käännöksen?

Voimme määrittää käännöksen toimitusajan asiakirjan nähtyämme. Koska auktorisoituna kääntäjänä toimiminen edellyttää auktorisoidun kääntäjän tutkinnon suorittamista, auktorisoituja käännöksiä ei voi laatia kuka tahansa. Erityisesti harvinaisissa kielipareissa auktorisoituja kääntäjiä on vähän. Vaikka käännettävä asiakirja olisikin lyhyt, toimitusaikaan vaikuttaa auktorisoidun kääntäjän työtilanne.

Asiakirja on todella lyhyt – mitä sen auktorisoitu käännös maksaa?

Lyhyiden asiakirjojen auktorisoiduista käännöksistä, kuten vihkitodistus veloitamme minimiveloituksen. Teemme mielellämme tarkan tarjouksen kunkin asiakirjan virallisesta käännöksestä, joten lähetä käännettävä asiakirja meille tarkkaa hinta-arviota varten.

Auktor
Lönnrotinkatu 5
00120 Helsinki
Suomi
+358 9 4245 0629
Y-tunnus: 3293832-7